Anna Christensson

”…hennes samtidigt distinkta och avrundade anslag ger upphov till lätt eufori.” Lars Hedblad, SvD, om Rosenberg Piano Works

Om

Anna Christensson har sedan sin diplomkonsert 2007 etablerat sig som klassisk pianist med ovanligt stor bredd. Hon brinner särskilt för att sänka trösklarna för alla typer av publik genom att ha ett musikantiskt förhållningssätt till repertoaren, utan att för den skull ge avkall på sin konstnärliga integritet. Hon har fått flera utmärkelser för sitt spel och har varit solist med ett flertal av de svenska professionella orkestrarna.

Hon intresserar sig inte bara för den stora klassiska och romantiska ”kanoniserade” repertoaren, utan också för musik som ligger lite vid sidan av allfarvägarna. Genom flera kritikerrosade skivinspelningar på österrikiska Capriccio har hon bidragit till att sprida intresset för svensk musik utomlands.

Anna är en flitig kammarmusiker, och har dessutom varit engagerad i en rad samarbeten på såväl dans- som teaterscener. Som medlem i Curious Chamber Players, en ensemble för samtida kammarmusik, har hon framträtt på en lång rad internationella festivaler och uruppfört närmare 200 verk. Hon har också varit engagerad som kapellmästare på Kungliga Operan i Stockholm, och sedan 2014 är hon musikalisk ledare för stockholmsbaserade Kamraterna Opera.

Aktuellt

7 augusti 2019

Göteborgs pianofestival

”Claras Salong”
Medverkande: Lena Haselmann, Katarina K Andersson
Läs mer

11 augusti 2019

Kalvfestivalen

Sven Erik Bäck och Sven Eric Johanson 100 år
Medverkande: Anna Elkjär, flöjt; Johan Stern, cello
Läs mer

22 augusti 2019

Sommarmusiken i Varnhem

Bachs Goldbegvariationer
Läs mer

26 september 2019

Clara Schumanns pianokonsert

Helsingborgs Konserthus
Medverkande: Helsingborgs symfoniorkester och dir Eugene Tzigane
Läs mer

Lyssna

Press

Den suveräna Anna Christensson...

…som också spelat in verket på skiva, frilade på ett närmast furiöst sätt dess hamrande dissonanta passager innan horisonten öppnar sig med sin svidande skönhet….
(Martin Nyström, i Dagens Nyheter 2019-03-15)

Både vetgirig och virtuos pianist...

..Anna Christensson är en både vetgirig och virtuos pianist som på en ny skiva spelar musik av Henning Mankell med ett klokt allvar. Det är egenartad musik, kärv och helt osentimental, och Anna Christensson spelar den med ett absolut allvar som framhäver det individuella, själva precisionen i ögonblicken.”
(Magnus Haglund, i GP, 2009-05-05)

Ger upphov till lätt eufori

Pianisten Anna Christensson kombinerade fin musikalitet med säker klangkänsla på debutalbumet med stycken av Henning Mankell. Också på den nya skivan, med verk av Hilding Rosenberg, ger hennes samtidigt distinkta och avrundade anslag upphov till lätt eufori.
(Lars Hedblad, i SvD, om Rosenberg Piano Works 2012-11-27)

Jag älskar musik...

enkel såväl som avancerad och gammal såväl som ny. Jag älskar att kunna något om musik, på djupet, och känna att jag kan dela musikaliska upplevelser med både vana och helt ovana lyssnare/spelare.
(Anna Christensson intervjuas i Musik- och Teaterbloggen 2015)

Presspaket

Svensk biografi. Pressbilder.

Kontakt

Kontaktuppgifter

073-383 20 38
anna@annachristensson.com